Drie leden onderscheiden als Lid van Verdienste

Afgelopen maanden zijn drie (oud) Oceanusleden in het zonnetje gezet en door de voorzitter Kees Reijnders, onderscheiden als ‘Lid van Verdienste’.

Het huidige bestuur is deels met een inhaalslag bezig, nadat het bestuur in 2021 een ‘procedure onderscheidingsstelsel’ heeft opgesteld en deze procedure in 2023  in het huishoudelijk reglement een plek heeft gekregen.

De inhaalslag gold voor Oceanus Triatleet Sander Berk die in 2008 het hoogste niveau in de topsport bereikte als deelnemer aan de Olympische Spelen in Beijing. Dit nadat hij bij Oceanus zijn opleiding heeft genoten als wedstrijdzwemmer, als waterpoloer en uiteindelijk als triatleet. Sander is heden te dage nog actief in de teamcompetitie voor Oceanus Triathlon Team. Een andere, door Oceanus opgeleide, topsporter werd Europees Kampioen in 2023. Deze titel behaalde Menno Koolhaas op de Triathlon Lange Afstand in Almere in een nieuw parkoersrecord.  Beide ambassadeurs van Oceanus werden voor de Poeloversteek onderscheiden.  Menno Koolhaas is zich nu aan het voorbereiden op het WK Ironman op Hawaii. 

De huidige Oceanus mastertrainer Berni Kurk werd tijdens een training verrast en onderscheiden. Berni heeft meer dan 25 jaar wekelijks vrijwilligerswerk verricht bij verschillende commissies. Vanaf 1995 is Berni actief geweest als trainer bij recreatie zwemmen, daarna wedstrijdzwemmen en de laatste jaren bij de masters.  Berni is ook een lange periode coördinator van het recreatiezwemmen geweest en namens Oceanus aanwezig bij het afzwemmen van de Waterlelie. Het bestuur is Berni heel dankbaar voor de vele uren vrijwilligerswerk voor de club.

Sponsors